Liefdevolle aandacht & een vertrouwd gezicht

Let's Connect

Ik ben er ten volle voor jou én voor je partner. Jullie hebben de hoofdrol.
Aan mij is het de eer om getuige te mogen zijn van de geboorte van jullie kindje. 

Een bewuste reis naar het ouderschap hoef je niet alleen te maken.
Ik sta je met liefde bij.

Als doula bied ik persoonlijke ondersteuning zowel in aanloop naar als tijdens de bevalling en in de kraamtijd. Ik ben er voor de praktische voorbereiding, met uitleg over het geboorteproces en hoe je dit zelf kunt ondersteunen. Maar ook voor de emotionele en mentale processen en het luisterende oor. Ik ben jouw klankbord aan wie je alles kunt vragen. Bij wie jij je vertrouwd voelt. En die je constante support geeft, hoe de bevalling ook verloopt.

Het is voor mij belangrijk dat je jezelf bij mij op je gemak voelt. Dat je comfortabel bent in mijn aanwezigheid en we elkaar zo leren kennen dat je mij in vertrouwen kunt nemen. En dat jullie beide kunnen aangeven wat je van mij nodig hebt als jullie doula.

Ik bied onvoorwaardelijke steun en de ruimte om te zijn wie je bent. Met al je gevoelens, vragen, ervaringen en verwondering van wat komen gaat. Je kunt het met mij delen.

Iedere zwangerschap en iedere bevalling is uniek. Dat maakt mijn support maatwerk, waarbij ik me aanpas op jullie persoonlijke verhaal en wensen.


This is what
I do-ula

  • Knowledge is key

De 3 pijlers die het fundament vormen in mijn doulaschap

Ik informeer je graag over het geboorteproces, hoe een bevalling in grote lijnen verloopt en de opties die je daarbij hebt. En moedig je aan om zelf op onderzoek uit te gaan en zet je aan het denken. Zodat het ook een laagje dieper kan gaan en je de kennis meer kunt belichamen en doorvoelen. Waardoor bevallen minder iets is ‘dat je maar overkomt’, maar juist een ervaring die je naar je toe kan trekken en eigen kan maken.

  • The Body as a Guide

  • A Rite of Passage

Bevallen is instinctief, oer en lijfelijk. Hier kun jij je in jouw zwangerschap al op voorbereiden door te voelen wat jij nodig hebt, waar je lijf behoefte aan heeft en weten hoe jij kunt ontspannen. Wat werkt voor jou? Kun je meer en meer zakken in je lijf? Vertrouwen dat je lichaam weet wat het moet doen. Luisterend naar je lichaam, terwijl het de ruimte geeft aan je baby om geboren te worden.

Het krijgen van een kind is een transformerende periode, waarbij je afscheid neemt van de oude jij. Jezelf afvragend hoe het straks gaat zijn. En of het nu je eerste of een volgend kindje is - telkens weer is zwangerschap een uitnodiging om jezelf te ontwikkelen en te groeien in een nieuwe rol. Niet alleen de baby wordt geboren, maar ook jij als moeder wordt herboren. Dit proces kunnen toelaten en vertrouwen op iets dat groter is dan jij, zijn deel van de reis naar het moederschap. 

Ik zou mezelf omschrijven als een rustige, zorgzame vrouw met wie je alles kunt bespreken. Van de mensen die ik mag ondersteunen, krijg ik vaak te horen dat ze mijn liefdevolle, empathische benadering en luisterend oor waarderen en dat ik situaties precies weet aan te voelen. Ik heb een zachte uitstraling, maar ben ook daadkrachtig en kan snel schakelen. En ik kan compleet in een deuk liggen om een goeie woordgrap, die ik dan vaak zelf gemaakt heb.

In mijn ondersteuning is er zowel ruimte voor de praktische voorbereiding, als het meer emotionele en mentale aspect waarbij ik graag de verdieping met je opzoek. Je mag hierbij ruimte voor jezelf innemen en aangeven wat jij nodig hebt. Waarbij je afstemt op je gevoel en je veilig voelt in je lichaam.

Want enerzijds is bevallen heel lijfelijk, aards en rauw. Tegelijkertijd is het ook iets wonderlijks, bovenaards en sensueels. Ik benader zwangerschap en geboorte dan ook met een holistische blik, waarbij ik met beide voeten op de grond open sta voor de magie van geboorte.

Over mij & mijn benadering

“Zwanger van ons eerste kindje zag ik een natuurlijke bevalling als iets heel moois, maar tegelijk was ik ook onzeker en wist ik niet wat me te wachten stond. Linda gaf mij de extra ondersteuning waar ik naar op zoek was. We hadden instant een goede klik. Ze is rustig en lief, legt alles op een leuke manier uit en heeft mij geholpen met een positieve mindset. Linda heeft me veel steun gegeven op de momenten dat ik het nodig had en dat zal ik nooit vergeten.”

Aleksandra

Daarnaast is uit onderzoek (Hodnett et al, 2012) gebleken dat vrouwen meer support van hun partner kregen, wanneer er een doula aanwezig was om hen te begeleiden. En dat de partners zelf ook aangaven met een doula erbij meer ondersteuning te ervaren.

Dit laatste zie ik zelf ook zo vaak terug. Voorafgaand aan en tijdens een kennismaking vragen partners zich af wat ik eigenlijk kom doen en wat hun rol dan nog zal zijn. Bezorgd dat zij zelf naar de achtergrond zullen verdwijnen. Maar er is niemand die een barende vrouw zo kan steunen als de eigen partner.

Jullie doen het samen en ik zorg voor de bubbel om jullie heen. Ik ben je externe harde schijf die met voorstellen kan komen voor meer comfort, zodat je alle tips & tricks niet zelf hoeft te onthouden. Ik los je af met tegendruk geven waardoor je zelf wat kan gaan eten. En ruim het bevalbad weer op wanneer jij voor het eerst je baby vasthoudt. Ik ben er dus ook zeker voor jou als partner en vind het net zo belangrijk dat jij met een gerust hart jouw baby ontmoet.

Doula steun is evidence-based

31%

minder ontevredenheid over de geboorte ervaring

38%

minder risico op lage apgar score baby

39%

minder risico op een keizersnede

15%

meer kans op een spontane vaginale bevalling

10%

minder gebruik van medicinale pijnbestrijding

41 min.

gemiddeld kortere duur van de bevalling

Bron: https://evidencebasedbirth.com/the-evidence-for-doulas/

Juist ook voor de partner

"Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body and your spirit for the rest of your life."

Ina may gaskin

Wanneer je na een kennismaking voor mij kiest als jouw doula, zullen we in aanloop naar de bevalling 4 voorbereidende sessies bij je thuis inplannen. Deze sessies van circa 2,5uur zijn er om vertrouwd te raken met elkaar en de inhoud stem ik zoveel mogelijk op jullie af. Er zijn wel een aantal dingen die ik graag aan bod laat komen.

Zo zal ik jullie informeren over het geboorteproces, bijvoorbeeld over de verschillende fases of hoe het werkt qua hormonen en zenuwstelsel. Dit probeer ik visueel en interactief te maken en je krijgt gelijk wat praktische tips om zelf te oefenen. We nemen uitgebreid de tijd voor jullie geboorteplan, waarvoor je een invulbaar template krijgt. Het gaat me bij het maken van jullie geboorteplan om het proces van bewustwording rond alle opties die er zijn en dat ik weet heb van jullie wensen, zodat ik jullie bij de bevalling optimaal kan ondersteunen.

Ook komen elementen van Spinning Babies (en HypnoBirthing) terug en wil ik je inzicht geven over de werking van je lichaam. Wat kun je allemaal doen om meer comfort te ervaren tijdens je zwangerschap? En hoe kun je bij de bevalling je lichaam en de baby optimaal ondersteunen? We gaan ook in op hoe jouw partner je kan helpen met hands-on tips&tricks. En er is ruimte om jullie reis naar het ouderschap te bespreken.

Let's Doula This!

Wanneer je graag gebruik wil maken van een bevalbad, kun je deze gratis of tegen een gereduceerd tarief van mij gebruiken (afhankelijk van je pakket). Ook kun je boeken lezen uit mijn doula-bieb, leen je één van mijn rebozo’s en heb ik voor bij de bevalling een CUB baarkruk of peanutbal beschikbaar.

Tussen de sessies door houden we geregeld contact. Over hoe het gaat en waar je tegenaan loopt. Of om die fijne 3D echo met mij te delen. Vanaf week 38 sta ik dan on call voor jullie, wat inhoud dat ik 24/7 bereikbaar ben en jullie mij kunnen oproepen voor de geboorte van jullie kindje.

Wanneer de bevalling begint, hebben we nauw contact met elkaar en stemmen we af wanneer mijn aanwezigheid gewenst is. Vanaf het moment dat ik bij je ben, blijf ik ook bij je. Tot een uur of 3 na de geboorte, wanneer alles weer wat gesetteld is en ik jullie met een warm en trots hart gedag zeg. You did it!

Ook in de kraamtijd ben ik er om je te ondersteunen. In overleg kom ik rond dag 3 kort bij je langs met wat lekkers en om even in te checken hoe het gaat. In deze gehele periode houden we contact en kun je bij me terecht met vragen of voor een luisterend oor. Je kunt ook kiezen voor extra postpartum behandeling(en), ontspannen vanuit de comfort van je eigen huis. Ten slotte ronden we wanneer jullie eraan toe zijn (zo tussen week 4 en 6 postpartum) ons traject af met een gezamenlijke, afsluitende terugblik.

ik ga ervoor!

Hoe kan ik jou helpen?

Wil je wel mijn ondersteuning bij de voorbereiding, maar niet mijn aanwezigheid bij de geboorte van jullie baby? Dan is dit pakket voor jou. Een op maat gemaakte 1-op-1 cursus, waarbij ik je in 3 sessies help voorbereiden op de bevalling.

Talk Birthy To Me

Let's Doula This

Mijn complete ondersteuning. Waarbij ik ook jouw vaste, vertrouwde gezicht ben bij de geboorte van jullie kindje. En ik er voor je ben... every step of the way.

Ja! dit wil ik

Natuurlijk is ieder mens uniek en kan het zijn dat jullie andere wensen hebben. Dit bespreken we vooraf, zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou het beste kan ondersteunen. Zo zijn er verschillende opties waarmee je een pakket kan uitbreiden:

  • Meer sessies vooraf: samen of 1-op-1, bij je thuis of op locatie
  • Een (extra) zwangerschapsmassage
  • Mee naar een afspraak bij jouw verloskundige / gynaecoloog
  • De bevalling een natuurlijk zetje te geven met een verwelkomingssessie (rond week 42)
  • Ontspanning in de kraamtijd met een postpartum behandeling
  • Het moederschap vieren met een motherblessing en/of closing the bones ceremonie
  • Een uitgebreid geboorteverslag met tijdlijn van de bevalling

“Wat hebben we onwijs fijne sessies met jou gehad, om los te kunnen laten wat we niet meer nodig hebben en ons - met jouw gereedschapskist vól tools, handvatten en liefde - voor te kunnen bereiden op deze mooie (geboorte)reis voor ons alle drie. We hebben genoten van je aanwezigheid, fijne energie en humor en kunnen niet wachten om ons kindje straks ook aan jou voor te stellen.”

roel & Shari

plan een gesprek

Let's connect

Voel je de behoefte om alvast met mij te verbinden of heb je een vraag? Ik sta voor je klaar. Geen verplichtingen, geen verwachtingen.  Gewoon een telefoontje om te zien hoe ik kan bijdragen aan jouw unieke reis naar het moederschap.